EN | TR

Bölüm Başkanı Mesajı

İklimlendirme ve soğutma sistemleri havayı şartlandırarak hem insanlar hem de canlılar için uygun yaşam ortamları sağlar. Bununla birlikte sıcaklık ve nemde yaşanan az miktardaki değişimler insanların ve canlıların hem sağlığını hem de yaşam kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir. Bu açıdan bakıldığında bu sistemlerin iyi bir şekilde tasarımı, uygulaması ve işletilmesi hem konfor hem de enerji verimliliği açısından oldukça önem taşımaktadır. İklimlendirme ve Soğutma Teknikerleri bu sistemlerin kurulumu ve etkin bir şekilde işletilmesinin yanında, sanayinin farklı alanlarında; soğuk hava depoları, çok düşük sıcaklıklarda depolama alanlarında veya yiyeceklerin üreticiden tüketiciye kadar olan sürecinde uygun saklama, pazarlama ve taşıma koşullarının sağlanması gibi birçok konuda da hizmet verirler.
Program olarak amaçlarımızdan birisi sektörün ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli teknikerler yetiştirmektir. Programımız müfredatında yer alan dersler de bu amaca uygun olarak oluşturulmuştur. Örneğin Kariyer Planlama dersi ile daha ilk dönemden öğrencilerimize kariyerlerini nasıl şekillendirebileceği konusunda yol gösterilmektedir. Bilgisayar Destekli Çizim ve Bilgisayar Destekli Tasarım gibi dersler sayesinde öğrencilerimizin alanı ile ilgili bilgisayar yazılımlarına etkin bir şekilde hâkim olmaları sağlanmaktadır. Yine öğrencilerimizin 2. Sınıf bahar döneminde haftada 4 iş günü işletmede mesleki eğitim dersi kapsamında bir firmada çalışmalarını sağlayarak uygulama yapma imkânına kavuşmaları ve daha mezun olmadan alanı ile ilgili iş tecrübesine sahip olmaları sağlanmaktadır. Bu süreç sayesinde aynı zamanda mezuniyetten sonra ilgili firmalar memnun kaldığı öğrencilerimize iş istihdamı fırsatı da oluşturmaktadır.
Meslek Yüksekokulumuz organize sanayi bölgesi içerisinde yer almaktadır. Staj ve istihdam olanaklarından faydalanabileceğiniz bölgedeki ilgili kuruluşlarla da görüşmelere ve ikili iş birlikleri gerçekleştirmeye başlanmıştır.
Siz kıymetli öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
 
                                                                                                Doç. Dr. Ahmet Ümit TEPE
                                                                                                            Bölüm Başkanı